Oyun Terapisi
Oyun terapisi, oyun terapistleri tarafından uygulanan çocuk danışanların psikososyal sorunlarını çözmelerine olanak sağlayan ve danışanların ideal bir şekilde büyüme ve gelişimlerine destek olmak amacıyla oyunun terapötik gücünden yararlanarak kuramsal bir modelin sistemli bir biçimde uygulanmasıdır. Oyun,danışanların olumlu yönde psikososyal güçlüklerin üstesinden gelmelerine olanak sağlayan bir kuvvettir. Oyun çocuğun yaşamına sayılamayacak derecede faydası vardır. Oyun çocuğa eğlenceli gelir,stresini yatıştırmasına olanak sağlar, yaratıcı olmasına katkıda bulunur ,sosyal etkileşimini ve iletişimini arttırır.
Çocuklar oyun oynarken duygularını düzenlemeyi ,bazı engellere katlanmayı ve gelişimsel görevlerde başarılı olmayı öğrenirler. Oyun terapisi çocuğun duygusal rahatlamasına olanak sağlar. Lora Psikoloji bünyesinde;uzman psikologlar eşliğinde oyun terapisi uygulanmaktadır. Lora Psikoloji olarak özellikle, alt ıslatma, yemek yeme problemi, konuşma problemi, özgüven eksikliği, ayrılık anksiyetesi fobi, okul fobisi, sınav kaygısı, özel eğitim gibi konularda çocuklara oyun terapisi uygulamaktadır.
Çocuğun hikayesi alınarak buna göre bir program uygulamakla birlikte, Lora Psikoloji olarak çocuğun gelişimini destekleyici farklı desteklerde sağlanmaktadır. Oyun terapisi seansları içerisinde resim analizi, duygu çalışmaları gibi seansları tamamlayıcı desteklerle çocuğun iç dünyasında yaşanan varsa travma, iç çatışma, anlamlandıramam gibi gözle görülemeyen duygu durumları da tespit edilmektedir.